Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Cupcakes καροτάκια!!!

Υπέροχα και πεντανόστιμα cupcake καμουφλαρισμένα. Μικρά μικρά πορτοκαλί γλυκά καροτάκια με πολύ λίγα και απλά υλικά σε χρόνο μηδέν. 


Θα χρειαστείτε:

  • Χωνάκια παγωτού
  • Άσπρη σοκολάτα ή αν βρείτε κατευθείαν χρωματισμένη πορτοκαλί
  • Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν βρείτε χρωματισμένη σοκολάτα δεν χρειάζεται)
  • Πορτοκαλί τρούφα 
  • Πράσινα ζαχαρωτά
  • OREO για τη διακόσμηση
  • Frosting βανίλιας



1.Τοποθετείτε τα χωνάκια σε μία σχάρα. 


2. Φτιάχνετε το αγαπημένο σας μείγμα για cupcake, τη δική σας συνταγή (κυκλοφορούν στο ίντερνετ και νηστίσιμες), γεμίζετε 2/3 με το μείγμα στο χωνάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά. 


3. Με το που κρυώσει το χωνάκι και το κέικ, βάζετε από πάνω λίγο frosting βανίλιας. Μπορείτε είτε να το αγοράσετε έτοιμο και απλά να το τοποθετήσετε από πάνω είτε να το φτιάξετε. 

Την συνταγή για το frosting βανίλιας σας την είχα παρουσιάσει εδώ . Σας την ξανά γράφω γιατί αξίζει. 

Υλικά:
450 γρ. άχνη ζάχαρη 
170 γρ.  Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 
2 κ.σ. γάλα 
½  κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό) 

Χτυπάτε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι το frosting να γίνει αφράτο. 


4. Σε ένα ψηλό μπολ λιώνετε ή τα πορτοκαλί κομματάκια σοκολάτας ή λιώνετε την λευκή σοκολάτα και προσθέτετε το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής. 


5. Τοποθετείτε τα χωνάκια μέσα στο μείγμα και τα αφαιρείτε προσεκτικά. Για να είναι λείο και ομοιόμορφο μπορείτε να το βάλετε και δεύτερη φορά μέσα αφού η πρώτη στρώση έχει στεγνώσει. 


6. Ρίχνετε πορτοκαλί τρούφα πριν προλάβει να στεγνώσει η τελευταία στρώση για να κολλήσει. 


7. Στο δισκάκι που θα τοποθετήσετε τα χωνάκια θρυμματίζετε σε ένα μίξερ τα oreo και τα ρίχνετε κάτω κάτω για να δοθεί η εικόνα του χώματος. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πλακέ πράσινα ζαχαρωτά. Τα κόβετε αυτά σε μικρές λωριδούλες και τα τοποθετείτε στο κέντρο.  


Τα cupcake καροτάκια είναι έτοιμα.... yummy!!! 



πηγή: blog.hwtm.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου