Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Όπως και κάθε μήνα σας παρουσιάζω το υπέροχο πρόγραμμα της περιφερειακής βιβλιοθήκης Χαριλάου. Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και για τους μεγάλους (γονείς και εκπαιδευτικούς) για τον Μάρτιο.



ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, 6.30-8.00 το απόγευμα

Ένα ταξίδι στο σύμπαν για μικρούς και μεγάλους
Σελήνη, ο δορυφόρος της Γης -Κινήσεις, φαινόμενα, μορφολογία.
Με τον Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Α. Ίτσιο. Είναι αλήθεια ότι το Φεγγάρι δείχνει σ’ εμάς πάντα την ίδια πλευρά του;
- Γιατί παρατηρούμε τη Σελήνη να "γεμίζει" και να "αδειάζει";
- Πού οφείλεται το φαινόμενο της έκλειψης;
- Πώς δημιουργήθηκαν οι κρατήρες και οι "θάλασσες" πάνω στην επιφάνεια του φυσικού δορυφόρου μας;
Γι’ αυτά και άλλα πολλά θα μιλήσουμε στην παρουσίαση του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας  

Για παιδιά από 11 ετών και πάνω και για ενήλικες. Με προεγγραφή


Τρίτη 3, 10, 17, 31 Μαρτίου 2015, 10.00-11.30 το πρωί

Βιωματικές συναντήσεις με τον «Σείριο»
Κύκλος βιωματικών συναντήσεων με θέμα «Ομάδες Πρόληψης Ενδοσχολικής Βίας,για ένα χαρούμενο σχολείο με σεβασμό στο διαφορετικό!»από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σείριος». 

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού και στοχεύει στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και καλλιέργειά τους.


Τετάρτη 4 και 11 Μαρτίου, 10.00-11.30 το πρωί

Ο Μαγικός Κύκλος. Το Εργαστήρι της Φιλίας
Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και με τους ενήλικες, να κερδίζουν και να χάνουν, να δημιουργούν ισότιμες σχέσεις, να κάνουν φίλους, να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να επεξεργάζονται δύσκολα θέματα που τα απασχολούν.Με τη ψυχολόγο Έλλη Γιαννοπούλου

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Β΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και στόχο έχει την ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση για την Συναισθηματική ανάπτυξη και την καλλιέργεια των Κοινωνικών Δεξιοτήτων..


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, 10.00-1.00  το πρωί

Πώς φτιάχνουμε τους χάρτες; 
Μία πρώτη γνωριμία με τον κόσμο των χαρτών Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας - Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΑΧΑΚ). 

Απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και περιλαμβάνει πλούσιο οπτικό υλικό, βιβλία με χαρτογραφικές αναφορές, χαρτογραφικά παιχνίδια που καθοδηγούν τα παιδιά να αντιληφθούν και να γνωρίσουν καλύτερα  τους χάρτες, τα είδη και τις χρήσεις τους, καθώς και μερικά βασικά χαρακτηριστικά τους (όπως είναι ο προσανατολισμός, η κλίμακα, ο χάρτης οδηγός, τα σύμβολα).


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, 6.30-7.30 το απόγευμα

Η ώρα του παραμυθιού. Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…
Η Χρυσάνθη Αντωνίου αφηγείται παραμύθια πλαισιωμένα με τις νότες του ακορντεόν του Ζωγράφου Σταυρίδη.Ελάτε να τα απολαύσουμε παρέα, να συζητήσουμε και να ζωγραφίσουμε τις εντυπώσεις μας!

Για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Με προεγγραφή μέχρι 20 παιδιά.


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, 6.30-7.30 το απόγευμα

Αγαπημένες ιστορίες !
Διαβάζουμε το βιβλίο του Rudyard Kipling «Πως γράφτηκε η πρώτη επιστολή» και προσπαθούμε να βρούμε εξηγήσεις μέσα στο κείμενο πως ένα πολύ ξεχωριστό παιδί αποφασίζει να βοηθήσει τον ξεχασιάρη μπαμπά του στις όχθες του ποταμού Βαγκάι, πως ένας ευγενικός Ξένος μπαίνει σε μπελάδες, πως έξι κυρίες των σπηλαίων ξεχνούν τους καλούς τους τρόπους και πως μια ολόκληρη φυλή αναστατώνεται... Κι όμως! Ένα φύλλο σημύδας τα εξηγεί όλα!Με την Ειρήνη Αθανασίου

Για παιδιά από 7 ετών και πάνω. Με προεγγραφή μέχρι 12 παιδιά.


Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, 6.30-7.30 το απόγευμα

Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη φτιάχνουμε ένα μικρούλη  καρχαρία!
Διαβάζουμε το βιβλίο της Λήδας Βαρβαρούση «Ένας καλόκαρδος… καρχαρίας!» και φτιάχνουμε παρέα  χαριτωμένους καρχαρίες!Στη ζεστή γωνιά της βιβλιοθήκης δημιουργήσαμε τη «μωρολέσχη» μας και σας καλούμε να φέρετε το μωράκι σας και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί του!
Υλικά που θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας: Ένα χάρτινο πιάτο λευκό, χαρτόνι κανσόν Α4 μπλε, ματάκια και κόλλα.

Για παιδιά 3 – 4,5 ετών. Με προεγγραφή, μέχρι 10 παιδιά.


Παρασκευή 13 & 27 Μαρτίου 2015, 5.30-7.00 το απόγευμα

Μ’ ένα παραμύθι όλο κι όλο κατακτώ τον κόσμο όλο! 
Διαβάζουμε ιστορίες και γνωρίζουμε κόσμους μαγικούς μέσα από τα βιβλία! Λέσχη φιλαναγνωσίας 

Για παιδιά 7 – 11 ετών πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Παρασκευή στο χώρο της βιβλιοθήκης μας. Τη Λέσχη συντονίζει η φιλόλογος Σταυρούλα Τζιβιτζίδου.  Υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις.


Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, 6.30-7.30 το απόγευμα

Παίζουμε με τις αξίες!
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν τις αξίες με τρόπο διασκεδαστικό και ταυτόχρονα δημιουργικό.
Η  Αυτοεκτίμηση, η Αγάπη, η Ειρήνη, η Χαρά, ο Σεβασμός , η Ελευθερία, η  Συνεργασία, η Φιλία, η Εμπιστοσύνη, το Θάρρος, η Ειλικρίνεια … είναι μερικές από τις αξίες που θα γνωρίσουμε μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση παρέα με τη συγγραφέα – παιδαγωγό Τάνια Ρούμκου. Θα παίξουμε, θα διαβάσουμε παραμύθια, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα συμμετέχουμε σε θεατρικά δρώμενα και πάνω από όλα θα διασκεδάσουμε!

Για παιδιά 7 - 12 ετών. Με προεγγραφή, μέχρι 15 παιδιά.


Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, 6.30-7.30 το απόγευμα

Η ώρα του παραμυθιού. Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…
Η Χρυσάνθη Αντωνίου αφηγείται παραμύθια πλαισιωμένα με τις νότες του ακορντεόν του Ζωγράφου Σταυρίδη.Ελάτε να τα απολαύσουμε παρέα να συζητήσουμε και να ζωγραφίσουμε τις εντυπώσεις μας!

Για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Με προεγγραφή μέχρι 20 παιδιά.


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, 7.00-8.00 το απόγευμα

Μύθοι και πραγματικότητα
Κύκλος 7 δραστηριοτήτων με θέματα από την Ελληνική Μυθολογία.Μέσα από αφηγήσεις, παιχνίδια, ζωγραφική, κολάζ και κατασκευές, γνωρίζουμε Θεούς και ημίθεους, ήρωες και τέρατα, αδυναμίες θεών και ανθρώπων, πρόσωπα και γεγονότα που συνδέονται.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 12 ετών και θα ολοκληρωθεί το Μάιο. 5η δραστηριότητα: O Δαίδαλος και ο Ίκαρος.Γιατί ο Μίνωας δεν επέτρεπε το Δαίδαλο να επιστρέψει στην πατρίδα του; Με ποιο τρόπο ο Δαίδαλος με το γιο του Ίκαρο κατάφεραν να αποδράσουν; Τα κατάφεραν τελικά;Ελάτε να γνωρίσουμε παρέα τους ήρωες της μυθολογίας μας, να παίξουμε παντομίμα και να φτιάξουμε τα δικά μας φτερά με το Δαίδαλο και τον Ίκαρο!

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Με προεγγραφή, μέχρι 15 παιδιά.


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, 6.30-7.30 το απόγευμα 

Το παιχνίδι του νερού 
Μαθαίνουμε τρόπους εξοικονόμησης και σωστής διαχείρισης του νερού παίζοντας … το «Σπλας».  Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για την προστασία του νερού που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την εθελοντική εργασία Θεσσαλονίκης. Συντονίζουν  ο Θανάσης Μακρής και η Ράνια Μπαζλή.  

Για παιδιά 10 – 12 χρονών. Με προεγγραφή, μέχρι 15 παιδιά.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων με τίτλο «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών» της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης,  που διεξάγονται από 23 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, 6.30-7.30 το απόγευμα

Παρέα με τη συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου!
Μια παιχνιδιάρικη ιστορία γενεθλίων, εκπλήξεων και δραστηριοτήτων μας παρουσιάζει η Αφροδίτη Παπαντωνίου μέσα από το βιβλίο της « Μ'αγαπάς; Σ'αγαπώ!»

Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή μέχρι 15 παιδιά.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων με τίτλο «Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών» της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης,  που διεξάγονται από 23 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου.



ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ


Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, 6.00-8.00 απόγευμα

Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ…
«Φτιάχνουμε όμορφους Κολιέδες με κορδέλα και χάνδρες»
Με την καλλιτεχνική δημιουργό Βούλα Αφράντου Μαζί με το κέφι, το μεράκι, τη φαντασία και τη καλή διάθεση θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 μέτρο βελούδινη κορδέλα 1 ή 2 εκ. ανάλογα με το πάχος των χανδρών που θα βάλετε. 30-40 χάνδρες (γυάλινες ή πλαστικές ή ξύλινες ή πήλινες ή μεταλλικές ή πέρλες). Πετονιά διάφανη.1 κούμπωμα για το κολιέ χρυσό ή ασημί.Set από πενσάκια (μικρά): κόφτης, στρογγυλό, μυτοτσίμπιδοΠροτεινόμενοι δυνατοί χρωματικοί συνδυασμοί: μεταλλικά στοιχεία χρυσά, κόκκινες χάνδρεςμε μαύρη βελούδινη κορδέλα. Μεταλλικά στοιχεία ασημί, λευκές πέρλες με μαύρη βελούδινη κορδέλα

Με προεγγραφή, μέχρι 8 άτομα


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, 12.00 το μεσημέρι

Συμβουλευτική γονέων μια άμεση βοήθεια στην οικογένεια. 
Κύκλος 14 συναντήσεων διαφορετικής θεματολογίας με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Σοφία Ξυγαλά
Ένατη συνάντηση: Εργαζόμενοι γονείς

Είσοδος ελεύθερη, χωρίς προεγγραφή


Τετάρτη 4, 11, 18, Μαρτίου 2015, 7.00-8.00 το απόγευμα

Φιλοσοφικές συναντήσεις 
Κύκλος «Διαδραστικών Σεμιναρίων Φιλοσοφίας» με τον Κυριάκο Χαλκόπουλο, πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Essex.Στόχος των συναντήσεων είναι η ανάδειξη των φιλοσοφικών σκέψεων ως μέσο αυτογνωσίας, ενώ μέσα από τα βιβλία των αρχαίων αλλά και μεταγενέστερων διανοητών (Νίτσε, Καρτέσιος) και λογοτεχνών (Κάφκα, Μπόρχες) θα αναλυθούν έννοιες όπως η Συνείδηση, η Αυτογνωσία, η Υποκειμενικότητα και η Αντικειμενικότητα της Αντίληψης, καθώς και η Δημιουργικότητα στη σκέψη. Επιπλέον ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην Αρχαία φιλοσοφία η οποία αποτέλεσε ένα στέρεο υπόβαθρο για τη μελέτη και έρευνα της Βυζαντινής, η οποία με τη σειρά της  έγινε το υπόστρωμα για τη Νεότερη φιλοσοφία. 

Είσοδος ελεύθερη, χωρίς προεγγραφή


Δευτέρα 9 &  Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, 6.00-8.30 το απόγευμα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της εθελοντικής-διασωστικής ομάδας  Ο.ΔΙ.Κ. με  συντονιστή τον εθελοντή -Πιστοποιημένο εκπαιδευτή από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης)- Γιώργο ΦουρνιτζήΗ θεματολογία του σεμιναρίου είναι:
  • Οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου
  • Καρδιακή ανακοπή
  • Αλυσίδα επιβίωσης
  • Κάρπα
  • Εγκεφαλικό
  • Σακχαρώδης διαβήτης
  • Επιληψία
  • Πνιγμονή
  • Λιποθυμία

Με προεγγραφή


Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, 8.30 το απόγευμα

Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας
Δημιουργήσαμε τη δική μας Λογοτεχνική Λέσχη Ανάγνωσης και κουβεντιάζουμε στο «στρογγυλό τραπέζι» της βιβλιοθήκης για ελληνική και ξένη πεζογραφία! Θα διαβαστεί το βιβλίο «Βιοτεχνία Υαλικών» του Μένη Κουμανταρέα Τη Λέσχη συντονίζει η Αγγελική Φατίση.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα.


Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, 10.30-12.30 το πρωί

Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… «Πλεκτική με τα δάχτυλα»
Με τη Λουκία Σακκά. Μαζί με το κέφι, το μεράκι, τη φαντασία και τη καλή διάθεση
θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:Νήμα για πλέξιμο χοντρό, πολύχρωμο ή με κρόσσια.
Με προεγγραφή,  μέχρι 10 άτομα


Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, 7.00 το απόγευμα

Ποιητική Ανθολογία
Παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας με τίτλο: «Εις Σε Ανατίθημι. Απόπειρα θρησκευτικής ποίησης»

Επιμέλεια: Βασιλική Β. Παππά
Ομιλητές:
  • Νίγδελης Κώστας εκπαιδευτικός – συγγραφέας                
  • Βασιλική Β. Παππά ποιήτρια, τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

Απαγγελία ποιημάτων
  • Αρχοντία Δέρβου
  • Γλυκερία Κακούρη
  • Εβίτα Κασαγιάννη
  • Σωτήριος Νικολαϊδης
  • Βασιλική Παππά
  • Νικόλαος Παππάς
  • Θεόδωρος Σαντάς

Στο πιάνο θα συνοδεύει: η Νικόλ Μουσκέτα
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μικρή ομιλία, απαγγελία ποιημάτων και κλασσική μουσική σε πιάνο Klavinova.
Είσοδος ελεύθερη, χωρίς προεγγραφή


Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, 7.00 -8.00 το απόγευμα

Λογοτεχνική βραδιά στη βιβλιοθήκη!
Ο συγγραφέας Νίκος Τακόλας θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Το πέρασμα του Αρμενίου»O Νίκος Τακόλας γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Κατάγεται από το χωριό Αβδέλλα της Πίνδου. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στην ταραγμένη δεκαετία του ’70. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σε τεχνικά και οικονομικά πεδία. Εργάστηκε στο εξωτερικό και έκανε πολλά ταξίδια. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται επαγγελματικά με ενεργειακά θέματα και θέματα Τεχνικού Δικαίου. Γράφει κείμενα επιστημονικά, τεχνικά, οικολογικά και λογοτεχνικά. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με την κινηματογραφική κριτική και το πολιτικό δοκίμιο. Γραπτά του πεζογραφίας, ποίησης και κριτικής υπάρχουν σε περιοδικά λόγου, εφημερίδες και στο διαδίκτυο που αποτελεί για χρόνια τον προσφιλή του χώρο. Η συλλογή διηγημάτων “Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο” είναι το πρώτο του βιβλίο. Το 2014 κέρδισε το Πρώτο Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος, του Διαγωνισμού “Ιστορίες στην Πόλη της Λάρισας”  που πραγματοποίησαν οι εκδόσεις iWrite. Επίσης βραβεύτηκα με το 2ο Πανελλαδικό βραβείο στη Βέροια, του 6ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού “Δημήτριος Βικέλας” , το 2014.

Είσοδος ελεύθερη, χωρίς προεγγραφή


Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, 10.00-11.30 το πρωί

Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… «Παλαίωση ξύλου – Ντεκουπάζ»
Με τη Μαρία Γανίδου. Μαζί με το κέφι, το μεράκι, τη φαντασία και τη καλή διάθεση
θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: Για την παλαίωση: Ξύλινη επιφάνεια (όχι καπλαμά), 2 γυαλόχαρτα (ψιλό ή μέτριο), 1 κερί (αγνό κατά προτίμηση), κάσια (σκόνη από σιδερικά), πλαστικό χρώμα καφέ ή μαύρο, πινέλο φαρδύ, 1 άδειο κουπάκι γιαούρτι, χαρτί κουζίνας, γάντια.Για το ντεκουπάζ: ριζόχαρτα ή χαρτοπετσέτες ή χαρτιά, κόλλα ντεκουπάζ, ακριλικά χρώματα, πινέλα, σωληνάρια ρελιέφ, κορδέλες, σφουγγαράκι.

Με προεγγραφή,  μέχρι 10 άτομα


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, 12.00 το μεσημέρι

Συμβουλευτική γονέων μια άμεση βοήθεια στην οικογένεια. Κύκλος 14 συναντήσεων διαφορετικής θεματολογίας με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Σοφία Ξυγαλά
Δέκατη συνάντηση: Δυσκολίες εφήβων

Είσοδος ελεύθερη, χωρίς προεγγραφή


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, 11.00-1.00 το πρωί

Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… «Παρασκευή φυσικού σαπουνιού με ελαιόλαδο»
Η βιολόγος Νόπη Κυριακίδου θα μας μυήσει στον δημιουργικό κόσμο του σαπουνιού... θα σαπωνοποιήσει με την ψυχρή μέθοδο και θα παρασκευάσει αγνό σαπούνι ελαιόλαδου, ιδανικό για όλες τις επιδερμίδες κανονικές και  μη και φυσικά κατάλληλο για  βρέφη.  Στο τέλος  του σεμιναρίου θα έχουμε τις γνώσεις για να μαγειρέψουμε κι εμείς στο σπίτι μας, τα δικά μας σαπούνια με την προσωπική μας πινελιά !

Με προεγγραφή, μέχρι 20 άτομα


Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, 7.00 το απόγευμα

Ανώνυμοι Υπερφάγοι
Εμπειρία, δύναμη, ελπίδα για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές συμπεριφορές.Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι, από το 1960 στην Αμερική και από το 1997 στην πόλη μας, προσφέρουν ένα πρόγραμμα αλληλοβοήθειας για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές συμπεριφορές, που αντιγράφει το πρόγραμμα 12 βημάτων των Ανώνυμων Αλκοολικών και αφορά ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου καθώς απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας με προβλήματα βάρους ή διατροφικών διαταραχών, όπως νευρική ανορεξία, βουλιμία με πρόκληση εμετών, υπερφαγία, παχυσαρκία. Η πρώτη συνάντηση θα περιλαμβάνει ενημέρωση για το πρόγραμμα αλληλοβοήθειας των Ανώνυμων Υπερφάγων που βασίζεται στον εθελοντισμό και αφορά σε όλες τις διατροφικές διαταραχές. Η δεύτερη θα είναι συνάντηση Ανώνυμων Υπερφάγων, ανοιχτή στο κοινό με ενδεικτική θεματολογία.
  • Ο ρόλος της αποδοχής της αδυναμίας στο φαγητό για την εξεύρεση λύσης.
  • Υγιές βάρος με αυτοφροντίδα (σωματική – συναισθηματική – πνευματική).
  • Από την πίεση της δίαιτας στην ελευθερία της αποχής από ψυχαναγκαστική υπερφαγία.
  • Συμπτώματα διατροφικών διαταραχών.
  • Υγιής διατροφή, υγιείς σχέσεις.

Είσοδος ελεύθερη, χωρίς προεγγραφή


Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ήμε την παρουσία σας). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: 

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666).Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες  27/2/2015Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου