Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη κάρτα 3D

Μια πολύ ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη κάρτα για να φτιάξετε τώρα τις γιορτές. Δείτε πως θα φτιάξετε το τρισδιάστατο δεντράκι και γεμίστε στο πλάι με πολλές ευχές ευχές και δωράκια!


Θα χρειαστείτε:
  • Χαρτόνι πράσινο
  • Χαρτόνι κόκκινο (εγώ προτίμησα , το χρώμα της κάρτας)
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Μαρκαδόρους για να γράψετε ευχές και να χρωματίσετε την κάρτα σας. 



Το πράσινο χαρτόνι Α4 το τσακίζετε όλο με τη μέθοδο φυσαρμόνικας. 


Κόβετε την άκρη γιατί συνήθως δεν είναι το τελείωμα πάντα σωστό. Και αρχίζετε να κόβετε κομματάκια λωρίδες για το δεντράκι. Θα κόψετε σε σύνολο 5. Ξεκινάτε με ένα μικρότερο σε μήκος για την κορυφή και μετά για το κάθε κομμάτι το κόβετε λίγο μεγαλύτερο. 


Το να κολλήσετε τα κομμάτια θέλει λίγη προσοχή. Αρχικά επανωτίζετε τα κομμάτια στη μία σελίδα της κάρτας με το μικρό κομμάτι πάνω και το μεγαλύτερο τελευταίο κάτω. Επίσης το πάνω θα είναι πιο κοντά στην ένωση των σελίδων κι όσο κατεβαίνετε προς τα κάτω θα τραβήξετε τα κομμάτια λίγο πιο έξω αφήνοντας και ένα μικρό κενό το ένα με το άλλο. Κολλάτε τα κομμάτια πρώτα στη μία σελίδα περιμένετε να στεγνώσει και να κολλήσουν τα κομμάτια καλά και ύστερα βάζετε κόλλα στην μεριά της κάθε λωρίδας και κλείνετε προσεκτικά την κάρτα για να κολλήσει στο σωστό μέρος της επόμενης σελίδας. Την αφήνετε την κάρτα κλειστή με ένα βαρίδιο πάνω της για κάποιες ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ. 


Και το δημιουργικό κομμάτι αρχίζει τώρα. Γράψτε ευχές ζωγραφίστε ή μπορείτε να συνεχίσετε και το κολλάζ. Φτιάξτε μικρά κουτάκια και ζωγραφίστε τα για δωράκια. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου