Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Της άλλαξαν το παιδί στο μαιευτήριο και ζητάει 12 εκατ. ευρώ αποζημίωση

Πριν από είκοσι χρόνια δύο νεογέννητα κοριτσάκια που τοποθετήθηκαν σε διπλανές θερμοκοιτίδες στο μαιευτήριο δόθηκαν σε λάθος γονείς. Το «λάθος» έγινε αντιληπτό δέκα χρόνια αργότερα. Μια απίστευτη ανθρώπινη ιστορία.


«Αν αυτό συνέβη σε εμάς, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε» δηλώνει η Σοφί Σερανό, η μητέρα ενός από τα δύο κορίτσια που ανταλλάχθηκαν πριν από 20 χρόνια σε ένα μαιευτήριο στην πόλη των Καννών, στη Γαλλία. Οι δύο οικογένειες που δεν μεγάλωσαν τα βιολογικά τους παιδιά απαίτησαν αποζημίωση πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ και το δικαστήριο θα αποφασίσει στις 10 Φεβρουαρίου.

Στις 4 Ιουλίου 1994 η Σοφί Σερανό γέννησε τη μικρή Μανόν. Επειδή είχε ίκτερο το νεογέννητο τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα μαζί με ένα άλλο κοριτσάκι που είχε το ίδιο πρόβλημα. Τη νύχτα της 8ης Ιουλίου έγινε κάποιο λάθος και τα παιδιά δόθηκαν στους λάθος γονείς.



Οι δύο μητέρες είχαν εκφράσει επιφυλάξεις όταν παρέλαβαν τα νεογέννητα αλλά δεν επέμειναν.

Οι  γονείς της Μανόν κατάλαβαν το λάθος όταν το παιδί έγινε 10 ετών. Ο πατέρας ζήτησε τεστ DNA επειδή έβλεπε ότι το παιδί δεν του έμοιαζε καθόλου και είχε σκούρο δέρμα. Πίστευε μάλιστα ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την μητέρα και απαίτησε να γίνει έλεγχος. Μετά το τεστ ανακάλυψαν ότι το παιδί δεν ήταν δικό τους.



Αμέσως άρχισε έρευνα για να βρουν την άλλη οικογένεια. Τους γίνεται γνωστό ότι στο μαιευτήριο τρία νεογέννητα έπασχαν από ίκτερο , ένα αγόρι και δύο κοριτσάκια. Τελικά κατέληξαν στην άλλη οικογένεια με το δεύτερο κοριτσάκι, η οποία κατάγεται από το εξωτικό νησί Reunion, πρώην γαλλική αποικία και διαμένει στην ίδια περιοχή των Καννών. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι το κοριτσάκι έχει εξωτικά χαρακτηριστικά, σκούρο δέρμα και μαλλιά.

Οι γονείς συναντούν για πρώτη φορά το βιολογικό τους παιδί όταν εκείνο είναι 10 ετών αλλά δεν ζητούν να γίνει ανταλλαγή. «Ηταν μια περίεργη και ταραγμένη στιγμή» θυμάται σήμερα η Μανόν. «Βρέθηκα μπροστά σε μια γυναίκα που είναι η βιολογική μου μητέρα και είναι άγνωστη».


Από εκείνη τη στιγμή οι δύο οικογένειες απομακρύνονται. «Ηταν πολύ δύσκολο, ο καθένας παίρνει το δρόμο του γιατί ήταν πολύ εξουθενωτικό συναισθηματικά, έπρεπε να βρούμε κάποιες σταθερές» δηλώνει η μητέρα Σοφί Σερανό στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 38 ετών.



Δέκα χρόνια αργότερα οι δύο οικογένειες αποφάσισαν να ζητήσουν αποζημίωση στα δικαστήρια 12 εκατομμύρια ευρώ. Ζητούν 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε κορίτσι που άλλαξε το μαιευτήριο, 1,5 εκατομμύριο για τρεις από τους γονείς, 750.000 ευρώ για κάθε αδελφό και αδελφή. Και αποφάσισαν να κρατήσουν τα μη βιολογικά τους παιδιά που είχαν μεγαλώσει επί 20 χρόνια.

Για τον δικηγόρο της οικογένειας θα πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή προς παραδειγματισμό ώστε και οι ασφαλιστικές εταιρείες να φοβηθούν και τα μαιευτήρια.


Αυτή είναι η οικογένεια της Μανόν, η άλλη οικογένεια από το νησί Reunion θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της




Η Μανόν Σερανό:





πηγή: ingossip.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου