Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Γλυκά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια !!

Μα δεν είναι υπέροχα και λαχταριστά;; Δεν θα ήταν τέλεια ιδέα για ένα παιδικό πάρτι μέσα στα Χριστούγεννα;; Μια υπέροχη ιδέα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!!


Και γευστικά cupcake αλλά και το κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο στην εμφάνιση!


Θα χρειαστείτε:
  • Χωνάκια παγωτού
  • Cupcake
  • Frosting βανίλιας
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Κορνέ
  • Σπάτουλα
  • Προαιρετικά (λευκά-ασημένια) καραμελάκια

Όσα είναι τα cupcake σας τόσα θα είναι και τα χωνάκια. Μπορείτε να φτιάξετε ή σκέτο cupcake βανίλιας είτε μισό σοκολάτα. Για το frosting στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα και βανίλιας και σοκολάτας , αλλά εγώ σας προτείνω να το φτιάξετε μόνοι σας με τη συνταγή που ακολουθεί.


Για το frosting βανίλιας 
450 γρ. άχνη ζάχαρη 
170 γρ.  Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 
2 κ.σ. γάλα 
½  κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό) 

Χτυπάτε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι το frosting να γίνει αφράτο. 


1. Βάζετε λίγη ποσότητα πάνω από τα cupcakes και την υπόλοιπη την ανακατεύετε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα. 


2. Με μία σπάτουλα αλείφετε το frosting στο χωνάκι. 


3. Τα τοποθετείτε πάνω στα cupcakes και το υπόλοιπο frosting το βάζετε σε ένα κορνέ. Έπειτα αρχίζετε σιγά σιγά με την ηρεμία σας σειρά σειρά να κάνετε κορυφούλες. Αυτό καλύπτοντας όλο το χωνάκι. Έπειτα από πάνω ρίχνετε τα μικρά άσπρα ή ασημένια καραμελάκια και τέλος ρίχνετε βροχηδόν την άχνη.  


Δείτε και το βιντεάκι πως γίνεται βήμα βήμα:




Έτοιμο τα δεντράκια!! 


πηγή:justataste.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου