Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Μαθαίνουμε ορθογραφία τραγουδώντας!

Γνωρίζατε το βιβλίο "Η κύρια Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία"; Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο με CD που βοηθά τα παιδιά να αφομοιώσουν τους ορθογραφικούς κανόνες με διασκεδαστικό τρόπο! Ακολουθήστε τη σελίδα της κύριας Σιντορέ και ανακαλύψτε εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας της ορθογραφίας! 


Πρόκειται για ένα βιβλίο οδηγό για τους γονείς αλλά και για εμάς τους παιδαγωγούς. 
Η ορθογραφία είναι ένα από τα πιο δύσκολα και βασικά κομμάτια της ελληνικής γλώσσας. Κι ακόμα πιο δύσκολη είναι η εκμάθηση τους στα παιδιά. Έτσι λοιπόν αυτό το βιβλίο-παραμύθι  μαζί και με το CD που συνοδεύεται με 17 τραγούδια θα βοηθήσει εμάς να διδάξουμε πολύ πιο εύκολα όλους αυτούς τους κανόνες. 

"Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας...
πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει... τώρα όμως βρέθηκε η λύση!
Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλίωτικη απ' τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία!Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.
Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν."




Περιέχει CDμε ένα τραγούδι για κάθε κανόνα της ορθογραφίας σε σύνθεση του Δημήτρη Βασμαρή.

Τραγουδούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Σαββιδάκης, Ιωάννα Καρανίκα, Μάνος Παπαδάκης, Πάνος Τσίκος, Μαρία Λούκα και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.

Εκδόσεις: Ίτανος
Εικονογράφηση: Άννα Χιλετζάκη
Σελίδες : 40
ISBN : 978-960-7549-77-8

Ρήμα και ωμέγα... φίλοι κολλητοί! 


"Εσείς έχετε φίλους που δεν αποχωρίζεστε ποτέ;
Στην ορθογραφία σίγουρα υπάρχουν πολλοί...
Για παράδειγμα... το ρήμα έχει το ωμέγα, είναι φίλοι κολλητοί, γι΄αυτό όπου κι αν κοιτάξετε θα τους δείτε μαζί!!!
Ας μη χαλάσουμε λοιπόν την αχώριστη αυτή παρεούλα!

Πώς είπατε; δεν ξέρετε να ξεχωρίζετε ποιο είναι το ρήμα; Ακούστε το τραγούδι της μουσικής ορθογραφίας και θα το μάθετε αμέσως!
Ο Γιάννης Σαββιδάκης και η παρέα του μας τραγουδούν και μας διδάσκουν έναν σημαντικότατο ορθογραφικό κανόνα!
Ακούστε τον... χορέψτε τον... κάντε τον θεατρικό... 
και σίγουρα θα τον θυμάστε για πάντα! "



Το τραγούδι του πειρατή Ευριπίδη


" Ο Γιάννης Ζουγανέλης μας μαθαίνει πώς γράφονται τα ρήματα σε -εύω! Γίνεται ο πειρατής Ευριπίδης, ένας πειρατής που σε όλη του τη ζωή έψαχνε να βρει ένα μαγικό ποτήρι που όταν βάζεις το χέρι σου μέσα βγάζεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου! Μόλις το βρήκε άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει!  "



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε;
Στο blog της συγγραφέως Μαρίας Καριωτάκη
Στη σελίδα στο facebook 
Στο mail : kariotaki.mar@gmail.com


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαρία Καριωτάκη είναι δασκάλα, ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και αγαπάει πολύ τα βιβλία, γι' αυτό και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο "Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό υλικό" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης, αγαπάει την ποίηση. Το 2013 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με έπαινο για τη συλλογή παιδικών ποιημάτων "Για δυο ματάκια νυσταγμένα... ματάκια αγουροξυπνημένα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου