Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Γλυκά βιβλιαράκια !!!


Όμορφα , γευστικά , γλυκά βιβλιαράκια γκοφρέτας ρυζιού καραμέλας και σοκολάτας.




Θα χρειαστείτε:
  • 1 kg περίπου άσπρη σοκολάτα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 1/3 Dulce de Leche Καραμέλα
  • Ζάχαρη άχνη για την επιφάνεια εργασίας
  • Ρυζογκοφρέτες
  • Μπαστούνια παγωτού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής ή βρώσιμο μαρκαδόρο
  • Πινέλο
  • Μαχαίρι
  • Πλάστη


1.Βάλτε σε ένα μπολ τη λευκή σοκολάτα και λιώστε την στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Στο φούρνο μικροκυμάτων αρχικά θα την βάλετε για 25 δευτερόλεπτα θα το βγάλετε το μπολ θα ανακατέψετε και θα ξαναβάλετε για 20 δευτερόλεπτα. Θα επαναλάβετε το ίδιο και θα την ξανά ζεστάνετε για 15 δευτερόλεπτα. Αν δείτε ότι ακόμα έχει κομμάτια που δεν έχουν λιώσει, ανακατεύετε πολύ καλά και ξανά ζεσταίνετε για 10 δευτερόλεπτα. 





Για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να κάνετε πρώτα την  κρέμα καραμέλας ή αλλιώς Dulce de Leche. Στην Ελλάδα σπάνια θα βρείτε έτοιμο το 
μείγμα. Η διαδικασία είναι απλή. 
Ένα ζαχαρούχο γάλα είναι αρκετό. 
  1. Αφαιρείτε την ετικέτα από το κουτί και κάνετε στο πάνω μέρος του δυο μικρές τρύπες με το ανοιχτήρι. (Αν δεν το κάνετε παίρνετε το ρίσκο αντί για γλυκό να έχετε ενα ωραίο πυροτέχνημα σε περίπτωση που εκραγεί).
  2. Το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μέσα στο οποίο βαζετε νερό που όμως δεν πρεπει να ειναι πολύ ψηλά για να μη μπει μεσα στο κουτί από τις τρύπες (Υπολογίστε περίπου δύο εκατοστά πιο χαμηλά από το πάνω μερος του κουτιού.) Το βάζετε σε μέτριο φούρνο (ή ακόμα και στο μάτι της κουζίνας)
  3. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Κάθε τόσο θα πρέπει να προσθετετε κι άλλο νερό για να αντικαθιστάτε αυτό που εξατμίζεται.
  4. Αφήνετε για 3 - 4 ώρες. Όσο περισσοτερο το αφηνετε τόσο πιο σκούρο και πηχτό θα γίνει.
  5. Όταν το βγάλετε από το κατσαρολάκι ανοίξτε με το ανοιχτήρι και αδειάστε σε ένα μπολ όπου θα το ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

2.Από το ένα κιλό περίπου λευκή σοκολάτα περίπου που λιώσατε κρατάτε στην άκρη τα 300 gr και το υπόλοιπο το βάζετε σε ένα μπολ αφού κρυώσει και προσθέτετε περίπου το 1/3 με τη μισή καραμέλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μπάλα. 


3.Με ένα πλάστη ανοίγετε σε ψιλά φύλλα τη καραμέλα με τη σοκολάτα. Με ένα μαχαιράκι κόβετε το διπλάσιο σε μήκος από τις ρυζογκοφρέτες, ώστε να μπορέσει να διπλώσει. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε. Είτε συνδυαστικά με ζαχαρόπαστα είτε με μαρκαδόρους βρώσιμους να γράψετε τα μαθήματα είτε και με ένα πινελάκι και χρώμα ζαχαροπλαστικής να γράψετε το μάθημα και να ζωγραφίσετε ακόμα ότι εσείς θέλετε.


4. Κόβετε τις ρυζογκοφρέτες σε μικρά παραλληλόγραμμα κομματάκια για να είναι μπουκίτσες και για να γίνουν όμορφα τα βιβλιαράκια. Τα υπόλοιπα 300 gr σοκολάτας τα κρατάτε για να βουτήξετε μέσα της ρυζογκοφρέτες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ξυλάκια παγωτού.


5. Με το που μπούνε τα ξυλάκια μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα τυλίγετε με το φύλλο που ανοίξατε πριν. 


Τα γλυκά βιβλιαράκια είναι έτοιμα για φάγωμα!!!


πηγή: hungryhappenings.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου