Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Επικοινωνία



 Επικοινωνήστε μαζί μου στο mail του blog : paidikaxamogela@yahoo.gr
Πείτε μου τι σας αρέσει, τι δε σας αρέσει, τι θέλετε να δείτε και γενικά πληροφορίες και υλικό από κατασκευές και παραμύθια. Σε αυτό το mail θα έχουμε επικοινωνία!!!!! Σας περιμένω!!! 

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πώς θα μάθετε το παιδί να μοιράζεται



Δεν είναι εύκολο να μάθει ένα παιδί να μοιράζεται τα πράγματά του. Από την άλλη, αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα, ούτε για τους μεγάλους είναι πάντα εύκολο να μοιράζονται. Ο παιδοψυχολόγος Harvey Karp, όμως, επιμένει ότι οι γονείς μπορούν με μικρά βήματα να δώσουν στο παιδί να καταλάβει τα οφέλη της δοτικότητας και του μοιράσματος.


Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Καλό δημιουργικό Σαββατοκύριακο!!

Καλησπέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε....
Ένα Σαββατοκύριακο βέβαια κάπου αλλού συννεφιασμένο αλλού βροχερό κι αλλού χιονισμένο...
Όλες όμως οι καταστάσεις συνιστούν πολύ δημιουργικές ώρες στο σπίτι οι γονείς με τα παιδιά τους..
Πολλά παιχνίδια, πολλές ώρες ζωγραφικής, πολλές ώρες όμορφων κατασκευών και στιγμές χαλάρωσης με γλυκά παραμυθάκια με ωραία περασμένα μηνύματα για τους ανθρώπους, για τη ζωή, για τη φύση, για στιγμές και καταστάσεις που για εμάς δεν είναι εύκολο ώρες ώρες να εξηγήσουμε.

Γι αυτό και εγώ σήμερα θα σας ανεβάσω ένα υπέροχο παραμύθι μιας γυναίκας που λατρεύει τα παιδιά και έχει γράψει από τα πιο γλυκά παραμυθάκια για παιδιά....


Η βιβλιοθήκη μου από παιδικά βιβλία είναι γεμάτη και με ωραία παραμύθια αλλά και ψαγμένα. Και σαν παιδί η μαμά μου φρόντιζε να μας αγοράζει με την αδερφή μου πολλά βιβλία, αλλά και σαν παιδαγωγός και καθήκον μου αλλά και "λόξα" μου είναι να ψάχνω και να παίρνω ΣΩΣΤΑ βιβλία.

Περιμένω τα σχόλια σας να μου πείτε άμα θέλετε να σας προτείνω παιδικά βιβλία για να γεμίσετε και εσείς την βιβλιοθήκη του παιδιού σας και να περνάτε δημιουργικές χαλαρωτικές ώρες. Κι όχι μόνο σχόλια για το άμα θέλετε, αλλά και το τι είδους βιβλία θα επιθυμούσατε,  το τι θέλετε να δείξετε και να μάθετε στο παιδί σας!!!


Καλό Σαββατοκύριακο...
Καλά να περνάτε και μείνετε συντονισμένοι!!!!  

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πιγκουίνακια από μπουκάλια!!!

Πως να φτιάξετε ένα όμορφο πιγκουινάκι με ανακυκλώσιμα υλικά?? 

Είναι πολύ εύκολο..αλλά εδώ χρειάζεται και η δική σας βοήθεια...δε μπορεί να το φτιάξει μόνο του ένα παιδί!

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ


Φτιάξτε ένα χειμωνιάτικο χιονισμένο δέντρο από χαρτί γκοφρέ και βαμβάκι. Είναι μία εύκολη κατασκευή που θα σας βάλει στο κλίμα του χειμώνα!