Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Υφασμάτινο κυβάκι

Εάν το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό και θέλετε να του φτιάξετε ένα όμορφο παιχνιδάκι ώστε να αρχίσει να εξερευνά τα σχήματα, τα χρώματα μέσα από αυτό τότε δεν έχετε παρά να δείτε την συγκεκριμένη κατασκευή. 
Ένα υφασμάτινο κυβάκι με πολλά πολλά σχεδιάκια και χρώματα.




Το μόνο που χρειάζεστε είναι :
  1. 6 υφάσματα διαφορετικού χρώματος και σχεδίου
  2. Βαμβάκι ή υαλοβάμβακα για το γέμισμα
  3. Ψαλίδι
  4. Χαρτόνι
  5. Διάφορα διακοσμητικά όπως κουμπιά


Παίρνετε το χαρτόνι και σχεδιάζετε το  πατρόν του παιχνιδιού ώστε να δείτε πόσο μεγάλες θέλετε να είναι οι πλευρές του κύβου για να κόψετε και τα υφάσματα στα μέτρα τα οποία επιθυμείτε. Βάζετε μετά τα υφάσματα στη σειρά την οποία εσείς επιθυμείτε και στο πρώτο στάδιο ράβετε τα σημεία στα οποία ενώνονται τα υφάσματα.


 Στο δεύτερο στάδιο ράβετε τις πλευρές των τεσσάρων κομματιών που είναι δίπλα από το κεντρικό κομμάτι. Αφού τα ράψετε θα σηκωθούν αυτές οι μεριές και τώρα είναι που μοιάζει κάπως με κυβάκι. Τώρα ράβετε και το επόμενο τετράγωνο τις δύο μεριές από τις τρεις που απέμειναν και αφήνετε μία για να το γεμίσετε. Παίρνετε το υαλοβάμβακα ή το βαμβάκι και γεμίζετε το κυβάκι και τέλος ράβετε και την τελευταία μεριά και το κυβάκι σας είναι έτοιμο. Μπορείτε στο προηγούμενο στάδιο να βάλετε μέσα μαζί με το υαλοβάμβακα και κάποια κουδουνίστρα (κυκλοφορούν στο εμπόριο) ώστε να κάνει ήχο και να κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών πιο πολύ. Ακόμα μπορείτε εξωτερικά να ράψετε κουμπάκια λουλουδάκια κι ότι άλλο επιθυμείτε.





πηγή: krokotak.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου