Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο σωστό είναι να δωροδοκούμε το παιδί;


Είναι δυνατόν να περιμένει υλική επιβράβευση επειδή δεν χτύπησε την αδερφή του; Μία μαμά blogger ψάχνει να βρει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο «κίνητρο» και τη «δωροδοκία».
«Καλό παιδάκι!» λέει ο γιος μου και δείχνει τον εαυτό του. «Δεν θα χτυπήσω την μπέμπα. Καραμέλα». Και περιμένει να του δώσω καραμέλα. Τον κοιτάζω συνοφρυωμένη. «Παρακαλώ;» συνεχίζει.


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αγόρια vs κορίτσια: Ποια είναι πιο «δύσκολα» στο μεγάλωμα


Οι μαμάδες που μεγαλώνουν αγόρια έχουν να το λένε: Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο και κουραστικό από τους τσακωμούς τους, την ψύχωσή τους με τα video games και τα προκλητικά τους αέρια. Από την άλλη, όμως, ακούμε αμέτρητες μαμάδες με κορίτσια να παραπονούνται ότι οι απαιτήσεις τους σε ρούχα και αξεσουάρ, το πείσμα, η γκρίνια τους όταν δεν γίνεται αυτό που θέλουν και η εμμονή με την εμφάνισή τους είναι κάτι το εφιαλτικό.


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ


Ο Σεπτέμβρης είναι αγόρι
κι έχει ολόχρυσο καπέλο
και χρυσό το πανωφόρι. 

Υπέρβαρα τα μοναχοπαίδια ;




Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος IDEFICS, 12.700 παιδιά ηλικίας 2-9 ετών, εξετάστηκαν από τους επιστήμονες, για να δώσουν στοιχεία σχετικά με την παιδική παχυσαρκία.

ΤΑ 10 " ΓΙΑΤΙ " !!!

Είναι ερωτήσεις οι οποίες δημιουργούν στα παιδιά ενοχές. 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οι δίγλωσσοι εμφανίζουν «ενισχυμένες» εγκεφαλικές, γνωσιακές και συμπεριφορικές λειτουργίες



Αυτό που εμείς οι Ελληνες θεωρούμε ένα είδος «κατάρας» – το γεγονός ότι ελάχιστοι ανά την υφήλιο μιλούν ελληνικά αναγκάζοντάς μας να υποβαλλόμαστε από μικρά παιδιά στο βάσανο της εκμάθησης ξένων γλωσσών – ίσως τελικά αποδεικνύεται πραγματική ευλογία.Μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ανατρέπουν τις παλαιότερες θεωρίες διαπιστώνοντας ότι οι δίγλωσσοι – όσοι δηλαδή μαθαίνουν δύο γλώσσες ως μητρικές από τη γέννησή τους – εμφανίζουν «ενισχυμένες» εγκεφαλικές, γνωσιακές και συμπεριφορικές λειτουργίες. 



Εκτός του ότι μπορούν ευκολότερα να μαθαίνουν ξένες γλώσσες και να εκτελούν πολλά καθήκοντα ταυτοχρόνως, έχουν ιδιαίτερη ικανότητα στο να μπαίνουν στη θέση του άλλου ενώ δείχνουν σαν να λειτουργούν με «δύο μυαλά», ανάλογα με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν. Επιπλέον η διγλωσσία φαίνεται να έχει ρόλο ασπίδας που καθυστερεί την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Έθιμα του Σεπτεμβρίου


Στο νησί της Κω, το βράδυ της παραμονής της πρώτης μέρας του Σεπτέμβρη «αστρονομούν», όπως λένε, δηλαδή αφήνουν τη νύχτα κάτω από τα άστρα ένα μεγάλο σπορικό καρπούζι, ένα ρόδι, μια σκελίδα σκόρδο και ένα τσαμπί σταφύλι.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Παροιμίες για το Σεπτέμβριο


8 παροιμίες για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Τραγούδια για το Σεπτέμβριο


2 παιδικά τραγουδάκια για να καλώς ορίσουμε το Σεπτέμβριο.

Σεπτέμβριος



Μήνας Σεπτέμβριος ή Σεπτέμβρης ή Σταυρίτεν(ποντιακά)